عمده تفاوت های یو پی اس های ماژولار و متمرکز

 

در دیتا سنترهای نسبتاً قدیمی به طور عموم از یو پی اس On-line double conversion استفاده می شود که برق AC را به DC و مجدداً به AC تبدیل می نمایند. برای مثال جهت یک دیتا سنتر با مصرف توان۳۰۰kva از سه دستگاه یو پی اس۱۶۰kva استفاده می شود، و اگر یکی از آنها به هر دلیل از مدار خارج شود ، کل سیستم بدون مشکل به کار خود ادامه خواهد داد. البته در این روش با استفاده ازیو پی اسهای ۱۶۰Kva به نوعی ساختار ماژولار رسیده ایم.

در سالهای اخیر گرایش به سمت استفاده از ماژولهای کوچک (۱۰ تا ۵۰ کیلو ولت آمپر ) بیشتر شده است که به مانند هر روش مهندسی این روش نیز مزایا و معایب خود را داراست. مهمترین مزیت مشتری پسند ساختار ماژولار، امکان افزایش ظرفیت آن در صورت افزایش توان مورد نیاز و همچنین سهولت در سرویس نگهداری و هزینه های مرتبط با آن است. این ماژول ها حتی در حین کار قابل جابجایی هستند و کاربر می تواند در صورت بروز مشکل به راحتی آن را برای تعویض یا تعمیر به شرکت عرضه کننده برگرداند. در سیستم ماژولار عموماً یک یا چند ماژول بیش از ظرفیت مورد نیاز نصب می شود، این ویژگی ذاتاً به آنها قابلیت ریداندانسی N+x داده است در حالیکه میزان هزینه مورد نیاز نیز بسیار کاهش یافته است.

دیگر مزیت مهم یو پی اس های ماژولار راندمان آن است. یو پی اس ها عموماً زمانی که نزدیک به بار کامل کار می کنند، بیشترین بازده را دارند. لذا در مقایسه ، سیستم های غیر ماژولار که با توانی کمتر از بار کامل کار می کنند تلفات بالاتر خواهد بود. انرژی تلف شده ممکن است در ظاهر خیلی مهم نباشد ، اما با در نظر گرفتن افزایش نردبانی قیمت انرژی، یکی از ملاحضات مهم به شمار خواهد آمد. به علاوه بالاتر بودن انرژی تلف شده به معنای هزینه بالاتر در تجهیزات خنک سازی و انرژی مصرفی در این بخش نیز می باشد.

در یو پی اس ماژولار می توان ظرفیت نامی را به راحتی تغییر داده و مطابق شرایط روز تنظیم نمود تا از آنها در توانی نزدیک به حداکثر استفاده نمود. اما یو پی اس های غیر ماژولار عموماً در زمان راه اندازی با توان بالاتر از حد نیاز و حتی گاهی با آینده نگری دراز مدت محاسبه ، خریدار و نصب می شوند که باعث می گردد این یو پی اس ها برای مدت طولانی ( و حتی در بعضی موارد برای همیشه ) در توان بسیار کمتر از توان نامی به کار گرفته می شوند . بهرحال ریدادانسی همیشه به معنی کار در توان کمتر بوده که به نوبه خود باعث کاهش راندمان نیز می گردد. هرچند این نقیصه در یو پی اس های ماژولارN+1) ) به حداقل ممکن کاهش می یابد.

در هر صورت در سیستم های ریداندانت ۲N)) صرفنظر از مدل دستگاه، هریک از یو پی اس ها در بهترین شرایط کمتر از ۵۰% توان نامی تحت بار قرار می گیرند. در حالی که این مقدار در یو پی اس های ماژولار حداقل از ۶۶% شروع می شود.

دوباره یادآور می شویم که استفاده از سیستم ماژولار یعنی مدیریت هوشمند برای دستیابی به سیستمی با راندمان بالاتر و قابل ارتقاء در بازه زمانی بلند مدت

3 thoughts on “عمده تفاوت های یو پی اس های ماژولار و متمرکز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *